Stevner så langt i år

Liten oppsummering av Tesla sine stevner og løp i år 🙂

I februar reiste vi til Moelv. En helg jeg aller helst vil glemme, men den har gjort meg mer klar over ting i treningen. Saken er at i hele vinter hoppet vi på medium høyde på trening fordi jeg er lat og ikke gadd å sette opp hindrene mellom hver hund. Dette fikk vi betale dyrt for på Moelv, da hun valgte å gå under flere hinder sånn istedenfor å hoppe over. I agilityløpet på lørdag fikk vi dog en 5.plass.

I mars gikk vi et uoffisielt agilitystevne. Jeg var nettopp ferdig med influensa, så formen var så som så. Tesla jobbet utrolig bra, og var en fryd å løpe med. Vi disket to løp pga tyvstart, men selve løpene var flotte. Vi fikk også en feilfri 1.plass.

Senere i mars startet vi på et annet uoffisielt stevne. Ble to disk, men jeg husker selvfølgelig ikke hva. Liten hall med mye bråk og mye folk rundt ringene, men superterven jobbet supert!

I april gikk vi rally-stevne på hjemmebane. På lørdag fikk vi vårt tredje og siste napp i klasse 2, woho! På søndag debuterte vi i klasse 3. En utrolig gøy bane, men Tesla var helt merkelig i starten. Hun ville jobbe, men det var noe som plaget henne. Kom vel til skilt 4 eller noe da hun bare måtte bajse.. Hun ble luftet godt på forhånd, men må man så må man. Det ble disk, og jeg er glad jeg fikk så rask forklaring på hvorfor hun oppførte seg som hun gjorde.

Så var det agilitystevne her i byen i juni. Vi startet med et agilityløp hvor hun gikk under et hinder. Frustrerende! Fikk rettet opp og testet vår nye slagplan, noe som fungerte. Resten av løpet var preget av rot og frustrasjon. Men planen fungerte, for siden har hun ikke gått under hinder 🙂 I hopp ble det en 4.plass med feil fordi jeg gjorde noe annet enn i briefing. I hopp dagen etterpå ble det en ny 4.plass, også med feil. Veldig kjipt, fordi jeg glemte banen og kom på den idet vi hadde stoppet foran hinderet vi faktisk skulle ta. Hadde jeg kommet på banen to sekunder før hadde det blitt feilfritt. Agilityløpet samme dag var helt fantastisk! Dessverre skled hun i slalåm, og istedenfor å vente på ny beskjed så forsvant hun inn i tunellen som lå rett ved. Men det løpet lever jeg lenge på, for banen var full av feller og jeg forventet at vi skulle diske minst 10 ganger, men vi regelrett nailet det.

I juni dro vi til Fosen for nytt rallystevne. På lørdag var det vår andre start i klasse 3. Jeg var strålende fornøyd med hunden, for hun gikk så utrolig bra! Nest siste skilt var rygg ved fot, og vår er ikke super. Trodde vi disket på den, men valgte å gå rett i mål istedenfor å ta den på nytt siden hun hadde jobbet så bra. Sjokket ble stort på premieutdelingen når det viste seg at vi fikk 2.plass med vårt første napp til elite!! På søndag var det også en gøy bane, men her klusset vi til rygg ved fot. Det ble både dekk og hopping på fører, så valgte å gå videre istedenfor å bare terpe. Det er ikke hundens feil at fører ikke har lært det inn ordentlig. Det ble som forventet disk, men ifølge kritikken hadde vi fått 1.premie med nytt napp dersom jeg bare hadde lært inn rygg ordentlig. Fin motivasjon for å hjem å terpe!

Nkk Trondheim i juli – to disk i agility. Første løpet var jeg så opptatt av at vi ikke skulle gå i en tunell-felle at jeg brølte til bikkja. Desverre var ikke tunellen fristende nok for Tesla, så jeg brølte henne av hinderet hun faktisk skulle på.. Shame on me! Resten av løpet var fint. I agility disket vi på at hun dro med seg en tunnel ekstra, men ellers er jeg veldig fornøyd!

Senere i juli dro vi til Tresfjord. Startet med hopp hvor vi disket pga en tunell ekstra igjen. I agility fikk vi feil på vippa som var nest siste hinder. 2.plass. Drittkjipt i og med at det er første gangen hun har hoppet av vippa. Snakket med en treningskamerat om det etter løpet, og da kom det bort noen fra den lokale klubben som sa at vippa er ustødig, og at flere hunder ikke liker den, så tenker vi har grunnen vår der, jeg. På agilityløpet neste dag hoppet hun ut av nest siste port i slalåm og dro rett inn i en tunnel. Jepp, tunelldiskriminering skal vi øve enda mer på. Hopp-løpet var nydelig, og jeg (og kompisene) var overlykkelige for at vi hadde løpt feilfritt. 5 minutter etter løpet kom det bort noen som lurte på om jeg hadde laget meg egen bane.. Jeg hadde i farta (ikke gått sånn på briefing) blandet to hinder, og dermed disket. Er det mulig?

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med året, tross masse disk. Vi er på et helt annet nivå enn vi var i fjor, og i de fleste løpene er det snakk om en tabbe som har kostet oss resultater. Når vi kommer oss unna disse små tabbene blir vi farlige.

Så – vi har fremdeles igjen noen stevner i år. 8 stevnehelger om jeg får med meg alle jeg planlegger. Spennende 🙂

Reklamer

Har flaksen snudd?

Sist innlegg handlet om at vi har hatt så mye uflaks. Det ble dessverre ikke ferdig med sist innlegg. Vegas måtte trekke enda flere tenner etter at formen brått dalte igjen. Nå har han kun 14 igjen. Heldigvis er formen absolutt på tur opp igjen, men kjenner at jeg ikke klarer å være optimistisk med tanke på at han faktisk har 14 tenner igjen som kan angripes. Før sist inngrep hadde jeg egentlig bestemt meg for å la han slippe å plages mer, men takket være flink og optimistisk veterinær lever han enda ❤ Han skal ihvertfall bli minst 14 år, dermed basta!

Innimellom turer til veterinær osv klarte jeg å dra på meg en prolaps. Yikes, meget godt. Ble ikke mye aktivitet på hundene i den perioden, men heldigvis kan Tesla gå pent i bånd, så vi fikk da gjort noe. Plages enda med ryggen i varierende grad, men det går seg til.

Har flaksen snudd?

Ting begynner å gå litt mer min vei nå, heldigvis. Dette året har ikke vært det beste for å si det sånn. Bilen gikk jo til dundas tidligere i år, men nå sitter jeg her og er endelig bil-eier igjen. Denne gangen ble det en varebil med god plass til hundene og hundeutstyr. Takket være utrolig snill og flink kjæreste med kompis fikk vi bilen veldig billig, og de har skrudd og fikset på den til en pen sum.

Da jeg var 14 år gammel (!) fikk jeg spørsmål om jeg ville få sponset instruktørutdanning, og å være med å starte opp en avdeling i Trondheim for en kjent hundeskole sørpå. Jeg var ung og følte ikke for så mye ansvar, så jeg takket nei. Tidlig i 2016 ble jeg spurt om jeg ville jobbe for en hundeskole her i byen, noe jeg selvfølgelig sa ja til. Dessverre har det ikke vært så mange instruktørkurs i distriktet, men nå til vinteren skal jeg endelig gå instruktørkurs! Intenstivt vel og merke, med eksamen litt over en mnd fra første kurskveld bare. Passer meg godt. Til høsten allerede startet jeg å jobbe som instruktør, og jeg gleder meg masse!

Ellers er det en del andre ting som har hendt som gjør at jeg faktisk nå tørr å glede meg til ting fremover – ikke værst. Jeg har fått en del motivasjon, samt et selvtillits-boost, noe som er utrolig godt. Jeg kjenner en trang til å bli mer strukturert og kreativ, så hjemmesiden vil nok få noen endringer fremover. Bloggen går nok fra å være en «tankeblogg» til å bli litt mer seriøs treningsblogg for å ha alt samlet på et sted.

Stay tuned!

 

Uflaks på uflaks

Long time no see. Det siste halvåret har vært preget av uflaks. Herregud så lei jeg har vært! 

Som nevnt i sist blogg – Vegas var syk i september. Jeg våknet på natta av at han hostet noe vanvittig før han begynte å kaste opp hvit, tykt slim og vann. Lange slimrander som måtte trekkes ut av munnen hans. Den helga var han slapp, og på søndagen hadde han et merkelig anfall hvor han på en måte gapte etter luft. Påfølgende mandag var vi hos veterinæren. Hjertet var noe stort, men heldigvis ingen væske på lungene som fryktet. Blodprøvene var merkelige og snakket mot seg selv. Den neste uka lå vi bare sammen på sofaen da jeg også var sykmeldt.

  
 Vegas ble gradvis bedre og bedre. Så fikk jeg en stor smell. På ridetur snublet hesten så vi begge smalt rett i bakken med ansiktet først. Heldigvis løsnet stigbøylene så jeg unngikk å havne under hesten. Jeg glemmer aldri hvor panikk jeg hadde da jeg kjente smerten i ansiktet mitt og så alt blodet på hender og i bakken. Turen gikk til sykehuset hvor jeg ble sendt rett i en maskin da de fryktet at jeg hadde knust noe i ansiktet, hode/nakkeskade og knekt nese. Utrolig nok (og takk gud for det!!) hadde alt berget. Jeg kom fra det med forslått hode, en serie med bristne ribbein og betennelse i en rekke muskler. Igjen ble jeg sykmeldt. 

Legg på litt omgangssyke og slike ting, så ble det endelig jul – og det nye året skulle bli så bra!

I januar var Vegas hos veterinæren igjen med tannkjøttbetennelsen vi aldri ble kvitt. Det ble renset tenner, og jeg fikk beskjed om at han hadde lommedannelser (hull tvers gjennom tannkjøttet), samt det ble skrevet at han hadde epulis. Vi sto enda uten diagnose. Jeg bestemte meg for å oppsøke spesialist.

To uker etterpå var vi hos spesialist. Hun løftet leppa, og så med en gang 5 tenner som måtte trekkes. Diagnosen ble immunsviktsykdom, mest vanlig hos katt. Heldigvis viste blodprøvene ingen skader på nyrer, og de lave og høye verdiene i september var normale nå.Vegas ble lagt i narkose, og etter 4 timer (!) iherdig jobbing fra flink veterinær var han ferdig. Vi hentet han hjem med hele 12(!!) tenner mindre, alle i overkjeven. Det neste døgnet var slitsomt og preget av en hund med sterke smerter. Han kom seg raskt igjen, men det var noe som ikke helt stemte, for han var ikke samme glade hund.

Dette bildet er tatt kun èn uke etter første tannrens i år..  
Så fant jeg en stor kul som «plutselig» hadde dukket opp i armhula. Denne ligger mest sannsynlig og skaper ubehag og sperrer bevegelsene hans. I går var vi igjen hos veterinær, og biopsi viste at det heldigvis bare er en fettkul. Men den må fjernes. Det ble også tatt en ordentlig tannrens, og siden han enda er litt betent må han nå gå på kortison en stund fremover. Når den kuren er ferdig skal vi på nytt sjekke tenner, og SÅ kan kulen fjernes. Det blir hans fjerde tur sovende på bordet hos veterinæren bare i år.. Håper også siste på lang tid! 

Med andre ord kan ikke kulen fjernes før et stykke ut i april. Jeg håper inderlig at jeg går sommeren i møte med en frisk og glad hund. Stakkars dyret har ikke mye muskler igjen etter et halvår preget av ro og hvile. Jeg håper at både jeg og hundene kan holde oss friske og skadefrie fremover. Tross forsikring kjennes virkelig dette på lommeboka når jeg kun har vikarjobb. 

Ellers var Tesla hos kiropraktor i går for en gjennomgang. Kun små ting å sette fingeren på og som ble løst opp med en gang, så da er ihvertfall hun rustet for mer agility og gode turer 🙂 

  

Norwegian open’16

Den siste tiden har vi gjort litt forskjellig, men tiden har også vært preget av en syk Vegas. Jeg er litt delt på hva jeg skal gjøre videre, men han er heldigvis i form igjen så har litt tid på å tenke og å vurdere 🙂 

Før Vegas ble syk gikk han klubbmesterskap, og endte med å komme på en 2.plass sammenlagt! Tesla kom på 4.plass. Dagen etter klubbmesterskapet ble jeg sykmeldt, så jeg er bare innmari fornøyd med at vi faktisk kom oss igjennom noen baner da formen var elendig :b

Så over til noe annet – Norwegian open! I helga tok jeg og Tesla turen sørover. 700 hunder påmeldt, verdenstoppen som konkurrenter og verdens koseligste stevne. Tesla har aldri vært på et så stort stevne før, men hun tok det på strak arm. Litt stress første gang i hallen hvor hun èn gang prøvde å ri på meg (!) og nappet litt. 5 minutter innendørs så roet hun seg ned. I helga har hun ligget i buret sitt på tribunen mellom løp, helt stille og avslappet. Hun har i et øyeblikk løpt et løp, og i det neste ligget i fanget mitt å kost midt i hallen. Slike ting verdsetter jeg virkelig!

Lørdag startet vi med åpen agility. Gøy bane, tre vegringer og dermed disk. Kult løp, og det beste er at vegringene kom fordi jeg turte å gutse! Disk

Så var det tid for agility. Fin bane, og jeg krevde full stopp på alle felt. Det tapte vi litt tid på med totalt 3 stopp i banen, men alikevell så klarte vi å få en 8.plass med det siste nappet! 8.plass av 89 startende klager vi ikke på!

Åpen hopp var neste løp. Jeg mistet motet allerede under briefing pga krevende bane. Vi fikk noen feil, hunden senket farten slik at jeg skulle rekke å ta henne igjen før slalom, og jeg smilte og koste meg på banen. Desverre glemte jeg å se på henne et sekund før et hinder, så hun forsvant inn i en tunell. Uansett veldig fornøyd! Disk

Så var det hopp. Utrolig gøy bane igjen, men litt kjip avslutning. Vi kom oss til 3.siste hinder, og der skulle jeg blindbytte og hun ta hinder på baksiden. Desverre løp hun forbi, og vi disket. Utrolig mange som disket der, og i etterkant ville jeg valgt en annen variant. Men fornøyd uansett, god følelse! Disk

Søndag startet vi med åpen hopp. Vanskelig bane for oss som endte i en ikke så sjokkerende disk.

Hopp var neste løp. Her tyvstartet hun idet jeg skulle til å posjonere meg, så hun føyk rett i en tunnel. I denne banen var det for oss en vanskelig slalominngang, men vi hadde disket så jeg gutset på. Flinkeste terven tok rett inngang i slalom og suste seg igjennom! Disk

Agility. Første gang i klasse 2. Fint løp, kjempefornøyd. Desverre ga jeg kommando idet hun var i godt driv mot slalom, så jeg forstyrret henne rett og slett.. Dro på oss en vegring pga meg der.. Resten av løpet gikk feilfritt og flott. 15.plass med 5 feil. Det kjipeste er om jeg hadde holdt kjeft så hadde hun endt på en 2/3.plass med napp.. Jaja, vi vet vi kan!

  
Med det var sesongen hennes over! Fin sesong å se tilbake på 🙂 Nå skal vi trene masse og bli bedre i vinter!

Planer fremover

Da er høsten i gang for fullt, og jeg innser at enkelte mål for i år kan vi bare stryke. Sommeren gikk så alt for fort, og med jobb på dagtid (det var luksus å være student!) er det ikke alt vi rekker. UHP og blodsporprøve får derfor vente til neste år. Tesla mangler også en 1.premie i rally fra opprykk til klasse 3, men vi har ikke fått gå stevner på en stund, og siste stevne her i år krasjer med kurs. Dog – mål vi ikke fikk til i år forflytter vi bare til neste år. Og «alt» blir bedre med mer trening!

  
Planer fremover konkurranser:

– I helga er det duket for klubbmesterskap i agility. Her skal jeg ta det som en konkurranse, men som trening. Drit i å safe noe, her skal vi løpe, gutse og satse.

– Neste helg skal vi delta på uoffisiell agilitykonkurranse på lørdag. Her skal vi også ta det som konkurransetrening med fokus på fart og å gutse. Søndagen blir det stevne igjen, så da er det bare å ta i bruk ting vi har fått til på trening.

– 1.Oktober vurderer jeg å reise ned på junior-NM. Får se an økonomien litt, men det frister stort!

– 14.Oktober reiser vi sørover for Norges største agilityfest – Norwegian Open. I år tar jeg bare med Tesla da der blir hennes desidert største stevne, og jeg vil ha all fokus på henne. 

– Helga før og helga etter NO skal vi på agilitykurs. En av instruktørene vi gikk for i sommer reiser fra Sverige for å holde kurs for oss disse helgene+i mars. Vi kan ikke få en bedre oppladning før NO!

– I november er det duket for Dogs4all, og her får Vegas seg en alenetur. I all hovedsak for å stille han ut, men får se om vi rekker agility også.

  
Planer fremover treningsmessig:

– Ukene før NO skal gå med på å trene og sikre feltene til Tesla. Alt for å få bedre tid på banen, hehe. Dette blir også prosjekt gjennom vinteren.

– I høst/vinter skal vi også se på slalom. Få den sikrere og en mer selvstendig slalom.

– Spor skal vi også fortsette å gå fremover. Det er bare så gøy! Desverre litt tiltak da vi ikke har flotte sporterreng i umiddelbar nærhet.

– Komme igang med rally og lydighetstrening igjen. I sommer har det vært agility for alle penga, men nå er det på tide å fokusere litt på andre ting også. Må bare bli ferdig med årets stevner først :b

– Vegas skal jobbe opp mer muskler etter han mistet så mye vekt i sommer.

– Han skal også fortsette agilitytreningen, og vi skal se litt på feltene hans. Har aldri lært felt, men det er jo kjekt å stole på at hunden tar felt istedenfor å bli glad om han treffer på stevne :p 

– Får se om vi får til noen jakttur. Han jobbet som en helt i vinter, fant både ryper og tiur. Travel hverdag – mange helger går bort til kurs og konkurranser, men NOE skal vi få til 🙂 

Så, vi har litt å jobbe med sånn innimellom jobb, hverdagen og turer. Kjenner jeg gleder meg til å ta fatt på høsten og alt den har å by på!

  

Atter en stevnehelg 

Denne helga var det klart for stevne på «hjemmebane», altså i byen. Deilig å slippe reising iblant.

Lørdag

Tesla agility – Flott løp, men fører ødelegger. Mens jeg løper innbiller meg at jeg ikke rekker planlagt blindbytte før slalom, så holder meg på høyresiden. Da fikk jeg litt dårligere tid enn jeg burde, og blir stående ved slalom. Tesla kommer ut fra tunellen og lurer på hva jeg holder på med, og vi får en vegring, altså 5 feil. Så nære det siste nappet da gitt.. Flott løp ellers, så godt fornøyd om man ser bort i fra den lille tabben min. 3.plass med 5 feil

Vegas agility – Vegas er SÅ på, og har både fine felt på stigen og flott slalom. Under briefing la jeg merke til at det var et stykke fra slalom til neste hinder så bestemte meg for å løpe på. Når jeg gikk med Vegas skulle jeg til å løpe på og vips var hinderet der. Skjønte lite før jeg hørte alle ropene rundt ringen. Jeppda, jeg var glad for null slalomfeil og løp mot et helt annet og nærmere hinder. Surt! Ingen som kom seg igjennom heller, så hadde jeg bare tenkt litt hadde sjangsen for napp vært stor.. Disk

Tesla hopp – debut i hopp 2. Fin start, men så løper jeg fra slalom alt for tidlig. Fikk en feil der og løp videre. Jeg dro på i et rettstrekk, pg dro henne meg med unna et hinder og på det neste. Fin flyt ellers, så fornøyd med debuten. Disk

Vegas hopp – Like herlig å løpe med som i løpet tidligere. Vi har hatt en del slalomfeil i det siste som jeg tror er rettet opp i nå, så jeg skulle teste ved å la han søke seg til slalom selv. Ivrig hund som peiste på langsmed slalomen, så ble en vegring der. 4.plass med 5 feil

  

Søndag

Tesla agility – Vi mangler som nevnt det siste nappet i agility, og det skulle jeg ta i dag. Basta bom. Det gikk ikke helt, men løpet var utrolig flott! Vi skulle over et hinder før mønet, og jeg var litt for sen med kommandoen så hun tok med seg en fristende tunnel som lå rett ved. Derfra og ut hadde jeg fantastisk følelse. Masse fart, guts i handling og fører og handler på nøyaktig samme planet. Deilig! Disk

Vegas agility – Bikkja løp, jeg løp. Flott løp, hehe. Desverre løp jeg på i et rettstrekk og mistet kontakt med han noen sekunder. Nok sekunder til at han skippet et hinder på veien. Ellers flott løp! Disk

Tesla hopp – andre gang i hopp2. Vi løper, begge gjør jobben vår og vips er vi i mål! Utrolig gøy på vår andre start i klasse 2! 2.plass med napp

Vegas hopp – samme som Tesla – vi begge gjorde jobben vår. Litt treg i slalom, men ihvertfall null feil. I klasse 2 må man stå på pallen for å få napp, så ingen napp på oss men det gjør ingenting. 4.plass

Alt i alt flott helg! Merker at vi er inne i en god modus om dagen! Fører tørr å satse litt mer, noe som gjør utslag. 

Super helg!!

I helga har vi vært i Sverige og på Storsjöhoppet 2016, og jeg angrer ikke på at jeg dro til tross for at jeg kjørte med skikkelig feber på fredag. Formen ble bedre i løpet av kvelden, og helga har vært suveren!

Lørdag startet vi med lag, og i Sverige er det lag både i agility og i hopp. Tesla skulle få gå lag hopp, og Vegas lag agility. I hopp-løpet med Tesla husker jeg ikke så mye annet enn at det var en trang bane, og at vi disket. I agility-løpet med Vegas ble det èn feltfeil på oss, pluss at jeg glemte å rope han med meg inn et hinder, så det ble desverre tatt fra baksiden. 

Resten av agility-laget gjorde dog ikke samme tabbe som meg, noe som førte til 1.plass lag med napp til SM. Eneste lag som kom igjennom, så det var gøy selv om jeg ikke akkurat bidro :p

Videre var det klasse 1 med Tesla. 

Vi startet med agility, og her gikk hun kjempefint. Desverre forstyrret jeg henne idet vi kom til slalom så hun tok første port og stoppet. Jeg ble ivrig og tenkte å kjappe med rette opp, noe som førte til at hun stupte rett i port 3. Hadde jeg vært litt roligere hadde vi klart det uten feil. Resten av løpet var fint! 7.plass med 5 feil

Neste var hopp. Fin bane, super hund. Jeg kunne vært litt mer på henne i en sving for å få opp tempoet, men vi hadde beste tid så så det gjør ingenting. 1.plass med napp. (Vips er vi i klasse 2, og ekstra gøy med bare nordmenn på pallen!) 

Film: https://m.youtube.com/watch?v=aKFZzth8gpA

Så var det Vegas sin tur.

Agility først, og under briefing tenkte jeg at her disker vi mange ganger. Flere ganger skulle hundene i tunneler under mønet, og med hund som foretrekker felthinder så trodde jeg ikke det ville gå. Vi dro på oss et riv og en vegring, så jeg var superfornøyd med at vi kom oss igjennom. Flink gutt! Etterpå viste det seg at av alle hundene i ag2 var det bare Vegas som ikke disket!  1.plass med 10 feil 

Så hopp. Her dro vi på oss en vegring og noen tidsfeil som følge av dette. Ellers fornøyd! 5.plass med 7,84 feil 

  
Så var det Vegas sine løp, søndag. Her disket vi i begge løp. I ag-løpet var det en setter som skippet et hinder med en fører som ikke orket rette opp for å få flyt. Videre ble det stup av vippa. Tok vippa på nytt og løp resten av banen. Resten av løpet var fint. I hopp ble jeg småirritert da jeg viste med hele meg at han skulle inn mot meg og ut igjen etter et hinder, men han valgte å løpe videre. Irritert fører vises i handling, så jeg sluttet litt å jobbe og dermed disk. (Når er jeg irritert på banen er jeg «irritert» altså slik at jeg bare blir daffere. Lar det ikke gå utover bikkja, for jeg kunne ikke unngå å le litt der han stupte videre mot en tunnel.)

Tesla sine løp, søndag.

I hopp (siste gang i hopp 1) dro vi på oss 10 feil. Irriterende, for det var bare min feil. Jeg prøvde å stikke fra et hinder tidligere enn jeg burde, så ble en vegring. Videre var jeg kjapp med å sende henne over på nytt, så hun reiv hinderet og ene hinderstøtta. Resten fint. 10 plass med 10 feil.

I agility gjorde både jeg og Tesla jobben vår. 2.plass med napp. Vi var 0,69 sec bak vinneren. Jeg droppet å pushe over felthindrene, og lot henne ta de i eget tempo. Hun løper mer på når jeg motiverer henne, men mål for helga var å la henne søke feltet selv, og å være helt sikker på at hun skal stoppe. 

Film: https://m.youtube.com/watch?v=jpcVcR_gUpk 

Oppsummering: 2 x 1.plasser individuelt, en 2.plass, og to napp! Opprykk til klasse 2 hopp, mangler nå kun 1 napp i agility så er vi ferdig i klasse 1.               Tesla har disket kun 1 løp, og det var lagløpet. Veldig fornøyd med det! I tilegg har hun ligget på start 5/5 ganger uten tyvstart! Vegas har tyvstartet, men med han syns jeg det er greit da vi har slitt med farta fra start. Ser dog vi har rivd starthinderet flere ganger, og for en hund som egentlig ikke river betyr det at vi må jobbe mer med startprosedyren. 

Med andre ord – knallbra helg! Trivelige folk, flinke hunder og mange nordmenn på pallen. Med de flotte premiene (og det faktum at vi kjøpte 2 sekker hundemat før stevnet) betyr det at jeg ikke trenger å kjøpe fôr før i starten av Desember :p 

Kjekkas! Foto: M.Graneggen