Konkurranseåret’15 – Tesla

Tesla sitt første konkurranseår. Liten oppsummering. 

  
Januar – uoffisiell lydighet

Tesla skulle få prøve seg på bronsemerket, men nervøs fører ødela mer enn hun fikk vist potensialet til hunden sin. Det ble 9 på tannvisning, 6,5 på lineføring pga rot, 9 på dekk fra sitt da jeg rotet og ikke hørte ordentlig på dommer, 6,5 på innkalling fra sitt da hun startet idet dommer ga beskjed om å kalle inn hunden og avsluttet med kenguruhopp inni meg, samt 0 på stå under marsj. Hun havnet foran meg slik at jeg ble usikker og dermed ble alt bare tull. Sto derfor over enkeltdekk.

Mars – rallylydighet

Brutt på lørdag da hun ikke var helt på nett. På søndag fungerte hun flott, og gikk til 2.plass med 194 poeng og direkte opprykk til klasse 2. Gøy!

April(?) – rallylydighet 

Debut i klasse 2. Litt berørt og opptatt av alt bråket på utsiden av ringen og nølte derfor på å sette seg. Gikk dog knallbra mellom skilt. 172 poeng og 2.premie, og veldig fornøyd med debuten.

Juni – agilitydebut

20 feil + 6 tidsfeil i hopp som skyldtes rot i slalom. I agility ble det disk pga en tunell som var veldig spennende, hehe.

På søndag ble det på nytt disk i agility pga en tunell på den andre siden av banen som var så fristende at hun faktisk måtte løpe langt for å ta den hele tre ganger, knis! I hopp ble det 15 feil, alle i slalom, så egnemtig veldig fornøyd! 7.plass. 

August – agility i Sverige

Agility – 5 feil i slalom, og på nest siste hinder som var vippa stupte hun av(ble ikke dømt feil av dommer), men jeg ville rette opp og ta vippa på nytt så da ble det disk. Veldig fornøyd tross stup av vippa. I hopp disket vi da hun droppet et hinder og tok neste(tunell) istedenfor. Ellers fin flyt.

I agility på søndag begynte jeg å pushe opp farten over stigen noe som førte til at hun fikk det for travelt og ikke klarte å samle seg, og da tar hun letteste utvei som var å løpe under hinderet. 8.plass med 5 feil. I hopp klinket hun til å løp inn til feilfri 4.plass. Vårt første napp, og det på vårt 2.stevne!

  
August – agility.

Teit handler og hund som ikke helt fungerte pga tørket gress som hang fast i potene. Stakkars hund, og fæl eier som ikke oppdaget det før seint.

På søndag disket vi i hopp, og i agility fikk vi 10 feil pga rotete handler.

September – utstilling.

Startet med dette jakten på gulsløyfa. Ble sufficent pga haleknekk, men vi skal da finne en dommer som ikke tar på halen etterhvert. Gøy og flott opplevelse i ringen!

«Feminin. Ganske bra hode, men noe for rund i skalle. Korrekt bitt m/store fine tenner. Bra maske. Normal benstamme. Bra lår. Ikke i full pels. Bra struktur. Noe løs frem. Vennlig, men noe forsiktig. Haleknekk.» 

September – agility.

På lørdag fungerte alt, men handler ødela litt igjen. Vegring i slalom i agility da fører skulle trekke ned genseren idet hun viste slalominngangen. 5 feil og 4.plass. I hopp kuttet samme fører en sving før hunden låste seg på hinderet. 5 feil og 4.plass. I åpen snudde jeg meg for brått, slik at hun rev. 5 feil, 7.plass.

På søndag mye rot og surr i hopp med en del feilpoeng. 10 feil i agility.

September – klubbmesterskap

Sammenlagt resultater fra ag og hopp. I agility ble det 5 feil pga ivrig hund på vippa, 5 feil pga krøll med slalominngang og 5 feil pga at hun hoppet ut av slalom en port for tidlig. I hopp hadde vi et rått og feilfritt løp! 3.plass sammenlagt i årets klubbmesterskap.

Så, det var årets stevneerfaringer. Slalom er gjennomgående feil, og vi skal ha et lite prosjekt med det i vinter. Hennes første konkurranseår er jeg veldig fornøyd med, så nå er det bare å stå på videre.  

 

2 kommentarer om “Konkurranseåret’15 – Tesla

  1. Tusen takk! 😀 Sliter sånn med at jeg ikke får varsler på din blogg når du legger ut noe, ei heller når du kommenterer her, så ser det ikke før lenge etter 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s