Spondylose

Da har vi kommet hjem fra veterinæren!

Veterinæren kjente på han, spurte om ting og lyttet på hva jeg hadde å si. Ble enige i forrige uke om at vi skulle prøve å få tatt røntgenbilder uten noe «innabords», noe vi gjorde i dag. Milogutten var kjempeflink som lå helt i ro, så vi fikk tatt fine, brukbare bilder. 

Så var det resultatene. Hjertet så greit ut, ingen tegn til kreftsvulster, men ryggen var desverre ikke helt fin.
Var en del forkalkninger mellom ryggvirvlene. Var vel en 4 stk fra nakke til korsrygg. Den i korsryggen var værst, og det er der han ser ut til å ha vondest. Så nå skal vi fortsette på rimadyl, og evnt øke dosen litt når han er på hytta. Blir det værre skulle vi ringe igjen, også eventuelt prøve med en liten kortisonkur, også se om det fins noen annet vi kan prøve. Back on track-dekkenet skal vi også fortsette å bruke flittig. Merket jo allerede etter kort tid på rimadyl og bruk av BOT-dekken at han virket gladere og livligere. Nå har vi iallefall fått en diagnose, og vi gjør alt vi kan for å tilrettelegge ting slik at han slipper å gå å kjenne på at han har vondt.

Fikk beskjed om å fortsette som før med tur, bare prøve å legge turene utom asfalt. Ellers så skal jeg fortsette å tilrettelegge. Merker fort når han blir sliten/lei, og da skal han få hjem å hvile. Når det gjelder hytte og skiturer så skal han få gå løs og bestemme selv hva han vil. Spondylose er desverre ikke noe uvanlig på engelsk settere. Det oppstår visst ganske hyppig i korsryggen på gamle hunder.

Synd Milo måtte få dette, men samtidlig er jeg veldig glad for at det var «bare» det, at han er frisk ellers!

Image
F
ineste milogutten ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s